fredag 12 april 2013

Jag Må Vara Ung och Naiv...




...men jag är inte så lättlurad som en viss Veterinär tycks tro. Traskade iväg till skojiga Djursjukhuset häromdagen. Matte hade missat den årliga vaccinationen med några dagar så jag tog saken i egna tassar. Min ankomst firades med igenkännande glädjerop från receptionen. Jag belönade personalens entusiasm genom att ge en sambadansuppvisning som tog mig ett par varv runt hela väntrummet. När Matte flyttat tillbaka allt omkullvräkt möblemang och muttrat klart tog vi oss in i undersökningsrummet. Där åkte min stolta svansplym rakt ner mellan benen. Det är inte ofta den gör det men åsynen av en viss Veterinär har den effekten. Dum-Veterinären.

Dum-Veterinären som vid tidigare konfrontation hävdade att mina rinnande ögon beror på att jag är allergisk mot typ allt som existerar och lite till och därför måste äta snordyr specialkost resten av livet. Dum-Vetrinären som också tyckte att jag skulle badas med lika snordyrt specialschampoo varannan dag (!) resten av livet för att bli kvitt klådan i ljumskarna. Alltså vilken klåda undrar jag?!?!?! Klådan som inte kliar eller syns då eller? Skulle jag ständigt behöva stinka blöt hund? Hur stor provision har egentligen Dum-Veterinären på snordyr specialkost och specialschampoo? Hävdade min rätt till en second opinion och fick ta en tur till ögonspecialisten. Hon klappade mig på huvudet och sa att mitt immunförsvar var lite barnsligt men att det går över. Några ögondroppar senare var problemet löst.

Denna gången skulle jag ju bara vaccineras men naturligtvis ville Dum-Veterinären inte vara sämre än förra gången, så jag fick nya skojiga diagnoser:

  1. Jag är för tjock. Detta trots en viktminskning på 2.5 kg sen förra besöket då jag bedömdes som lite för mager.
  2. Jag har våtexem på halsen. I vardagligt tal kallar Matte "exemet" för dräggel alternativt dåligt bordsskick vid vattenskålen.
  3. Jag har förslitningsskador på tänderna p.g.a. att jag "tuggar på stenar".  Äter sten?!?!? Tror inte det.

Ser allt ett mönster här. "Övervikten" ska väl behandlas med snordyr specialkost och "exemet" med snordyrt specialschampoo. "Tandproblemet" var en ny variant men det finns säkert någon snordyr specialtandkräm mot förslitningsskador. 

Eller så slår vi dövörat till denna gången också och förlitar oss på alla andra veterinärer som säger att jag är i toppskick bortsett från lite undervikt. Matte & jag tror att Dum-Veterinären köpt sin examen på internet. Och är mutad av tillverkare av snordyra medikamenter. Tur att jag bara skulle vaccineras för annars hade Matte behövt bli irriterad.

Tass tass


4 kommentarer:

  1. Ja jösses, den där veterinären var ju i en klass för sig. Undrar om personen gick på samma skola som den som skrämde upp chefen rejält när jag haltade lite. Han sa då, utan röntgen, att jag hade OCD (lösa benbitar) i armbågen och skulle opereras. Det visade sig vara en muskelskada.

    Jag tycker då att du ser hur fin ut som helst, Mys-Maja :-) Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Dum-Veterinären har väldigt mycket otur när hen tänker. Fast mest är det nog arrogansen som talar. Och Mammon.

      Men du kan ju känna dig lite unik, du har ju träffat en två-bent med röntgenblick. Det är få förunnat! Fast det var nog bara en beta-version eftersom det blev typ helt fel diagnos ändå.

      Ha en fin helg du också, världens finaste Bento!

      Radera
  2. Hej liten!
    Mamma säger att du är PERFEKT!!!
    Älskar dig!
    Puss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är jag!!! Världens bästa Maja!

      Radera